vrijdag 31 augustus 2007

onze pompoenen/ pumpkins

Naar het ideetje van Alma heb ik ook even foto's van onze pompoenen geplaatst, wij kweken zelf 3 ha pompoenen op het land en de verkoop is van augustus tot november.
Nu zal dat wellicht wel minder zijn want ook bij ons is er weinig opbrengst door de vele regen, wind en kou. Er is denken we maar zo'n 25% opbrenst dus dat is zeer weinig. De pompoen op de kar in de derde foto weegt 51 kg en dat is de grootste die we ooit gekweekt hebben.

I made photo's from our pumpkins, we sell the pumpkins from August till November.
We have had no good summer for our pumpkin: too much wind, raining and the temperature haven't been good, so the growing-power from the pumpkins was to low, so we think our yield will be 25% and that is little. The pumpkin in the 3rd photo is the biggest pumpkin we have cultivate.

12 opmerkingen:

Christa zei

Ziet er wel geweldig uit Lia, jammer dat er maar zo weinig opbrengst is dit jaar ...

Marja Sch zei

Wat een leuke foto's, jammer dat de opbrengst minder is, maar wat wil je ook met zo'n zomer.

Lia zei

dank je wel meiden ja is wel jammer maar we hopen toch dat de inkomsten weer mee mogen vallen we hebbebn vandaag weer een hele goede verkoopdag gehad

Monie zei

Wat een machtig gezicht Lia al die pompoenen .En wat een gewicht heeft die ene zeg!!Leuk dat je de foto's laat zien.

Lia zei

ja vond het gewoon leuk om het eens aan jullie te laten zien en kunnen jullie gelijk de hobby van manlief zien

Elly zei

Wat een prachtig gezicht! Ik vind het toch wel weer leuk hoor, deze tijd van het jaar. Nog niet echt herfst, maar toch gaan we weer die richting op. Hopelijk krijgen we nog een mooie nazomer.
Veel succes met de verkoop!

Lia zei

ja dat zullen we wel hopen want echt zomer is het nog niet geweest

Janny zei

waaaauw Lia wat een prachtige pompoenen, leuk foto's om te scrappen!

Lia zei

jaaaa heb al verschillende keren wel gescrapt met foto's van de pompoenen

sandra_w zei

Leuke foto's Lia! enne succes met de verkoop!

Lia zei

dank je wel sandra zal wel lukken

Alma zei

Wauw Lia, dat zijn er nogal wat! Wat een prachtige kar hebben jullie er voor zeg, schitterend! Ik kan wel zien dat jullie het wat proffesioneler aanpakken. Jullie hebben stro onder de pompoenen, dat heb ik niet. Ik had er wel een stuk landbouw plastic onder zodat er niet zoveel onkruid tussen kwam te staan maar dat is dan ook alles. Maar ik heb ze dan ook voor de fun. Jammer hé dat de oogst zo tegenvalt, je hebt er een hoop werk van en dan is dat toch wel balen. Maar de pompoenen die jullie hebben zien er geweldig uit! Leuk om dat even te kunnen zien!